Коливання ортотропної панелі подвійної кривини з множиною отворів довільної конфігурації і змішаними граничними умовами

Т. В. Шопа

Анотація


У рамках уточненої моделі, яка враховує деформацію поперечного зсуву та інерційні компоненти, побудовано розв'язок задачі про усталені коливання ортотропної панелі подвійної кривини з отворами довільної форми, орієнта­ції та розташування і довільною зовнішньою границею за змішаних гармо­нічних граничних умов на зовнішній границі і контурах отворів. Розв'язок знайдено за допомогою непрямого методу граничних елементів з використан­ням послідовнісного підходу до побудови зображення функцій Ґріна. Отрима­ні при цьому інтегральні рівняння розв'язано методом колокацій.

 

Шопа Т. В. Коливання ортотропної панелі подвійної кривини з множиною отворів довільної конфігурації і змішаними граничними умовами // Мат. методи та фіз.-мех. поля. – 2018. – 61, № 1. – С. 173–185.

Translation: Shopa Т. V. Vibration of an orthotropic doubly curved panel with a set of cutouts of any configuration under mixed boundary conditions // J. Math. Sci. – 2020. – 249, No. 3. – P. 521–538. – https://doi.org/10.1007/s10958-020-04956-1.


Ключові слова


ортотропна панель подвійної кривини, отвори, коливання, непря­мий метод граничних елементів, метод колокацій

Повний текст: PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 3.0 License.