Двовимірна задача термопружності для півпростору за тепловиділення у паралельній до його межі стрічковій області

Г. С. Кіт, Н. М. Івасько

Анотація


З використанням логарифмічного потенціалу простого шару, термопруж­ного потенціалу переміщень, функції напружень Ері та функції Буссінеска розв'язано двовимірні задачі стаціонарної теплопровідності та термопруж­ності при плоскій деформації півбезмежного тіла за тепловиділення у пара­лельній до його межі стрічковій області (на якій задані температура або тепловий потік). На межі тіла підтримується нульова температура. До­сліджено розподіл напружень в області тепловиділення при заданих в ній джерелах тепла сталої інтенсивності і сталій температурі.

 

Кіт Г. С., Івасько Н. М. Двовимірна задача термопружності для півпростору за тепловиділення у паралельній до його межі стрічковій області // Мат. методи та фіз.-мех. поля. – 2016. – 59, № 3. – С. 147–155.

Translation: Kit H. S., Ivas’ko N. М. Two-dimensional problem of thermoelasticity for a half space in the presence of heat release in a ribbon-shaped domain parallel to its boundary // J. Math. Sci. – 2019. – 236, No. 2. – P. 172–184. https://doi.org/10.1007/s10958-018-4104-6


Повний текст: PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 3.0 License.