Задача про осесиметричне кручення багатошарової плити з пружними зв’язками між шарами

Н. М. Антоненко

Анотація


На основі методу функцій податливості та з використанням інтегрального перетворення Ганкеля першого порядку запропоновано спосіб розв’язання задачі про кручення багатошарової плити з пружними зв’язками між шарами. Для кожного із шарів введено дві допоміжні функції, пов’язані з трансформантами напружень і переміщень точок верхньої межі шару. Побудовано рекурентні співвідношення для допоміжних функцій і функції податливості сусідніх шарів плити. Для двошарової плити проаналізовано вплив коефіцієнтів пружних зв’язків, геометричних і механічних параметрів шарів на розподіл напружень у точках спільної межі шарів плити.

 

Антоненко Н. М. Задача про осесиметричне кручення багатошарової плити з пружними зв’язками між шарами // Мат. методи та фіз.-мех. поля. – 2016. – 59, № 2. – С. 109–115.

Translation: Antonenko N. M. A problem of axisymmetric torsion of a multilayer plate with elastic links between the layers // J. Math. Sci. – 2018. – 231, No. 5. – P. 619–628. https://doi.org/10.1007/s10958-018-3839-4


Повний текст: PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 3.0 License.