Про ефективний підхід до визначення динамічних напружень у шаруватих кільцевих пластинках на основі формули Пруднікова для обернення перетворення Лапласа

Т. Я. Соляр

Анотація


Запропоновано алгоритм розв’язування осесиметричної динамічної задачі теорії пружності для кусково-однорідного кільця, навантаженого змінними в часі нормальними зусиллями. Розрахунок напружень у пластинках із довільною кількістю шарів проведено на основі обчислення зображення Лапласа за допомогою модифікованої формули Пруднікова для його обернення. Встановлено характерні особливості у розподілі динамічних напружень в однорідних і кусково-однорідних пластинках.

 

Соляр Т. Я. Про ефективний підхід до визначення динамічних напружень у шаруватих кільцевих пластинках на основі формули Пруднікова для обернення перетворення Лапласа // Мат. методи та фіз.-мех. поля. – 2014. – 57, № 1. – С. 86–96.

Translation: Solyar T. Ya. Efficient approach to the evaluation of dynamic stresses in layered circular plates based on the Prudnikov formula for the inverse Laplace transformation // J. Math. Sci. – 2016. – 212, No. 2. – P. 107–120.


Повний текст: PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 3.0 License.