Про однозначну розв’язність триточкової задачі для рівняння із частинними похідними у двовимірній області

П. І. Каленюк, І. І. Волянська, В. С. Ільків, З. М. Нитребич

Анотація


Досліджено задачу з триточковими умовами за часовою змінною для однорідного диференціального рівняння із частинними похідними у плоскій області. Показано коректність за Адамаром задачі, що відрізняє її від умовно коректної задачі з багатьма просторовими змінними, розв’язність якої пов’язана з проблемою малих знаменників. Доведено теорему єдиності та встановлено умови існування розв’язку задачі зі значеннями у просторах періодичних функцій з експоненційною зміною коефіцієнтів Фур’є.

 

Каленюк П. І., Волянська І. І., Ільків В. С., Нитребич З. М. Про однозначну розв’язність триточкової задачі для рівняння із частинними похідними у двовимірній області // Мат. методи та фіз.-мех. поля. – 2017. – 60, № 3. – С. 46–59.

Translation: Kalenyuk P. I., Volyans’ka I. I., Il’kiv V. S, Nytrebych Z. M. On the unique solvability of a three-point problem for partial differential equation in a two-dimensional domain// J. Math. Sci. – 2020. – 246, No. 2. – P. 170-187. – https://doi.org/10.1007/s10958-020-04728-x


Повний текст: PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 3.0 License.