Метод прямого вирізування у задачах кусково-однорідних тіл з міжфазними тріщинами за поздовжнього зсуву

К. В. Васільєв, Г. Т. Сулим

Анотація


Розроблений раніше метод прямого вирізування поширено на клас задач пружної рівноваги кусково-однорідних тіл з внутрішніми і міжфазними де­фектами типу тріщин за антиплоскої деформації. Метод полягає у моделюванні вихідної задачі для тіла з тонкими включеннями (зокрема, тріщинами) за допомогою простішої задачі пружної рівноваги кусково-одно­рідного простору зі збільшеною кількістю тонких дефектів, які, у свою чер­гу, формують нові межі досліджуваного тіла. Достовірність запропонованого підходу апробована на прикладах задач поздовжнього зсуву кусково-однорід­ного клина, півпростору, а також двошарової смуги з міжфазною тріщиною за дії однорідного навантаження і зосереджених сил.

 

Васільєв К. В., Сулим Г. Т. Метод прямого вирізування у задачах кусково-однорідних тіл з міжфазними тріщинами за поздовжнього зсуву // Мат. методи та фіз.-мех. поля. – 2016. – 59, № 4. – С. 44–57.

Translation: Vasil’ev К. V., Sulym H. T. Method of direct cutting-out in the problems of piecewise homogeneous bodies with interface cracks under longitudinal shear // J. Math. Sci. – 2019. – 238, No. 1. – P. 46–62. https://doi.org/10.1007/s10958-019-04217-w


Повний текст: PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 3.0 License.