Плоска змішана задача термопружності для півсмуги

Н. Д. Вайсфельд, З. Ю. Журавльова

Анотація


Досліджено напружений стан півсмуги, на одній бічній грані якої задано умови гладкого контакту, на іншій – умови зчеплення, за дії на торці зовнішнього нормального навантаження і температури. За допомогою методу інтегральних перетворень вихідну задачу зведено до одновимірної векторної крайової задачі. Шляхом застосування апаратів матричного диференціального числення і матриці-функції Ґріна отриману задачу зведено до сингулярного інтегрального рівняння відносно похідної від переміщень на торці півсмуги, яке розв’язано методом ортогональних многочленів. Виконано числовий аналіз полів переміщень і напружень усередині півсмуги, встановлено зони розтягувальних напружень на бічній грані півсмуги та умови їх виникнення.

 

Вайсфельд Н. Д., Журавльова З. Ю. Плоска змішана задача термопружності для півсмуги // Мат. методи та фіз.-мех. поля. – 2015. – 58, № 4. – С. 87–98.

Translation: Vaisfel’d N. D., Zhuravlova Z. Yu. Two-dimensional mixed problem of thermoelasticity for a semistrip // J. Math. Sci. – 2018. – 228, No. 2. – P. 105–121. https://doi.org/10.1007/s10958-017-3609-8


Повний текст: PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 3.0 License.