Випромінювання звуку літаком під час зльоту

О. П. Піддубняк, Н. Г. Піддубняк

Анотація


Розглянуто задачу про випромінювання звуку літаком на стадії його піднімання над злітною смугою летовища з урахуванням дії вітру. Джерелами шуму є двигуни літака, які моделюються як точкові джерела, що рухаються в повітрі зі сталою швидкістю під кутом до плоскої поверхні поділу акустичного і пружного півпросторів. Розв’язок задачі одержано за допомогою інтегральних перетворень Фур’є за часом і просторовими змінними, а також з використанням властивостей узагальнених функцій і методу стаціонарної фази. Числовий аналіз просторово-часових розподілів звукового тиску і енергетичних характеристик акустичного поля виконано на прикладі моделювання зльоту шестимоторного літака типу Ан-225 «Мрія».

 

Піддубняк O. П., Піддубняк Н. Г. Випромінювання звуку літаком під час зльоту // Мат. методи та фіз.-мех. поля. – 2015. – 58, № 3. – С. 71–82.

Translation: Piddubniak O. P., Piddubniak N. H. Radiation of sound during the takeoff of an aircraft // J. Math. Sci. – 2017. – 226, No. 2. – P. 89–103. https://doi.org/10.1007/s10958-017-3521-2


Повний текст: PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 3.0 License.