Визначення термопружного стану кусково-неоднорідних термочутливих тіл з циліндричними поверхнями поділу

Б. В. Процюк

Анотація


Запропоновано метод визначення термопружного стану, зумовленого плоскими осесиметричними температурними полями та поверхневими навантаженнями, у шаруватих ізотропних тілах із циліндричними поверхнями поділу з урахуванням залежності від температури і координати модулів пружності, температурних коефіцієнтів лінійного розширення і коефіцієнтів Пуассона. Метод передбачає розв’язання систем інтегро-алгебричних рівнянь відносно радіальних переміщень. Для циліндра такі системи отримано з інтегрального подання розв’язку задачі для звичайного диференціального рівняння з узагальненими похідними. При цьому використано функцію Ґріна задачі пружності для однорідного циліндра. Для шаруватих простору з циліндричною порожниною, суцільних циліндра і простору відповідні системи та решту необхідних співвідношень для визначення термопружного стану отримано шляхом граничних переходів. Наведено співвідношення для визначення термонапружень у відповідних одношарових тілах. Числові дослідження виконано для тришарового циліндра з функціонально-ґрадієнтним шаром.

 

Процюк Б. В. Визначення термопружного стану кусково-неоднорідних термо-чутливих тіл з циліндричними поверхнями поділу // Мат. методи та фіз.-мех. поля. – 2014. – 57, № 4. – С. 139–153.

Translation: Protsyuk B. V. Determination of the thermoelastic states of piecewise inhomogeneous thermosensitive bodies with cylindrical interfaces // J. Math. Sci. – 2017. – 220, No. 2. – P. 173–192.


Повний текст: PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 3.0 License.