Осесиметричні резонансні коливання і вібророзігрів термов’язкопружної циліндричної оболонки з п’єзоелектричними сенсорами і актуаторами

І. Ф. Киричок, І. К. Сенченков

Анотація


Розглядається задача про осесиметричні вимушені резонансні коливання і дисипативний розігрів в’язкопружної циліндричної оболонки з п’єзоелектричними сенсорами і актуаторами при моногармонічному навантаженні. В’язкопружна поведінка пасивного і п’єзоактивного матеріалів описується в термінах комплексних модулів, які залежать від температури вібророзігріву. На основі числових розрахунків досліджено вплив температурної залежності властивостей матеріалів на динамічні характеристики, температуру вібророзігріву, електричні показники сенсора та активне модальне демпфування оболонки за допомогою п’єзоактуатора з використанням показника сенсора.

 

Киричок І. Ф., Сенченков І. К. Осесиметричні резонансні коливання і вібророзігрів термов’язкопружної циліндричної оболонки з п’єзоелектричними сенсорами і актуаторами // Мат. методи та фіз.-мех. поля. – 2014. – 57, № 3. – С. 53–61.

Translation: Kirichok I. F., Senchenkov I. K. Axisymmetric resonant vibrations and vibration heating of a thermoviscoelastic cylindrical shell with piezoelectric sensors and actuators // J. Math. Sci. – 2016. – 217, No. 2. – P. 198–209.


Повний текст: PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 3.0 License.