Синтез випромінюючих систем з плоским розкривом за заданою діаграмою напрямленості за потужністю. II. Знаходження розв'язків у точках біфуркації

П. О. Савенко

Анотація


Продовжується розпочате в роботі [8] дослідження задачі синтезу випромінюючої системи з плоским розкривом за заданою діаграмою напрямленості за потужністю. Характерною особливістю задач цього класу є неєдиність і біфуркація розв’язків. На основі теорії галуження подається методика знаходження (у першому наближенні) відмінних від нульового розв’язків, яка дає можливість визначити основні властивості розв’язків, що значною мірою спрощує знаходження оптимальних розв’язків задачі синтезу чисельними методами.

 

Савенко П. О. Синтез випромінюючих систем з плоским розкривом за заданою діаграмою напрямленості за потужністю. ІІ. Знаходження розв’язків у точках біфуркації // Мат. методи та фіз.-мех. поля. – 2014. – 57, № 2. – С. 32–42.

Translation: Savenko P. О. Synthesis of radiating systems with flat aperture according to a given power directivity pattern. ІІ. Finding solutions at the bifurcation points // J. Math. Sci. – 2016. – 215, No. 1. – P. 36–49.


Повний текст: PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 3.0 License.