Математичні моделі для оцінки залишкового ресурсу пластин з системами тріщин за дії довготривалого статичного навантаження, високої температури і водню

О. Є. Андрейків, Н. В. Яворська, В. З. Кухар

Анотація


Сформульовано розрахункові моделі для визначення довговічності пластин з системами тріщин за довготривалих статичних навантажень, високої температури і водневмісних середовищ. Ці моделі базуються на першому законі термодинаміки балансу енергетичних складових і швидкостей їх зміни в металевому тілі, що містить макротріщину і піддане дії довготривалого розтягу, високотемпературного поля і водневмісного середовища. Розглянуто конкретні випадки періодичної і двоперіодичної систем тріщин.

 

Андрейків О. Є., Яворська Н. В., Кухар В. З. Математичні моделі для оцінки залишкового ресурсу пластин з системами тріщин за дії довготривало¬го статичного навантаження, високої температури і водню // Мат. методи та фіз.-мех. поля. – 2014. – 57, № 1. – С. 97–104.

Translation: Andreikiv O. E., Yavors’ka N. V., Kukhar V. Z. Mathematical models for estimating the residual life of plates with systems of cracks under the action of long-term static loads, high temperatures, and hydrogen // J. Math. Sci. – 2016. – 212, No. 2. – P. 121–130.


Повний текст: PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 3.0 License.